Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Βαζουν “Χ” στον Αγιο Βαλεντινο !

Δεν πιστεύουν στις μεγάλες αγάπες και στον αληθινό έρωτα, καθώς υποστηρίζουν πως στις μέρες μας φαντάζει ως κάτι ευκαιριακό, επιπόλαιο και εκμεταλλεύσιμο. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι βάζουν ένα μεγάλο «Χ» στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τρία νέα παιδιά, ο Αργύρης, η Κατερίνα και ο Νικόλας, ανοίγουν την καρδιά τους και εξομολογούνται: τι σημαίνει έρωτας και τι πραγματικά συμβολίζει η μέρα των ερωτευμένων γι’ αυτούς…
Τι εκμετάλλευση; Εδώ μας κάνουν και -25% ...!

«Ζούμε σε μια εποχή που ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τα πάντα. Ένα από αυτά είναι και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου», υποστήριξε ο 25χρονος Αργύρης Τζαβάρας, ο οποίος δήλωσε πως είναι σε μια σχέση που πάει από το καλό στο καλύτερο. Παρόλα αυτά αν και δηλώνει ερωτευμένος, δε γιορτάζει την «ημέρα των ερωτευμένων» και αναρωτιέται ποιος έφερε αυτή τη μόδα στην Ελλάδα. Η απάντηση δόθηκε ταυτοχρόνως από τον ίδιο: «Προφανώς το σύστημα που στόχος του είναι κάτι το οποίο πουλάει να το εκμεταλλεύεται». Ο Αργύρης, σπουδάζει Διοίκηση και Διαχείριση Έργων στα ΤΕΙ Λάρισας και θα περάσει την 14η Φεβρουαρίου όπως περνάει τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου. «Αυτή η μέρα είναι σαν όλες τις άλλες του χρόνου. Δεν αλλάζει κάτι». Θεωρεί πάντως, πως στις μέρες μας αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, γιατί έχει υπόψη του πολλά ζευγάρια που χώρισαν στις 14 Φεβρουαρίου. «Αυτόματα ανατρέπεται η μέρα των ερωτευμένων. Η λέξη αγάπη είναι πάρα πολύ μεγάλη και πιστεύω πολύ λίγα άτομα τη νιώθουν πραγματικά. Τη γιορτή αυτή τη χρησιμοποίησαν εμπορικά τα καταστήματα δώρων, τα ανθοπωλεία αλλά και τα ζαχαροπλαστεία, γιατί δεν μπορείς να πας στην κοπέλα σου μόνο ένα δώρο. Πρέπει να πάρεις και μια τουρτίτσα να τη γλυκάνεις», είπε με ειρωνεία ο Αργύρης «in love».

"Στις μέρες μας δεν υπάρχει αληθινή αγάπη", υποστήριξε ο Αργύρης

Η μικρότερη της παρέας, η 20χρονη Κατερίνα Λασκαράκη, δεν έχει σχέση γιατί ο έρωτας, όπως υπογράμμισε δε φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αξία στην ηλικία της, καθώς δεν εκτιμάται. «Απλά περνάμε καλά και τον έρωτα τον αφήνουμε για αργότερα. Παλαιότερα επειδή ήμουν πιο μικρή γιόρταζα τη μέρα. Αν τώρα είχα σχέση δεν θα άφηνα απαρατήρητη τη μέρα αλλά δε θα τη γιόρταζα κιόλας», είπε η Κατερίνα η οποία σπουδάζει Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στην Καστοριά. «Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου μοιάζει περισσότερο εμπορική, παρά ημέρα των ερωτευμένων. Γενικά είμαι κατά αυτής της ημέρας γιατί πιστεύω ότι οι ερωτευμένοι πρέπει να δείχνουν την αγάπη τους καθημερινά και όχι να τη θυμούνται εκείνη τη μέρα ανταλλάζοντας δωράκια και γλυκόλογα. Δε γιορτάζουμε μια μέρα το χρόνο αλλά όλες τις μέρες του χρόνου». Όσο για τον έρωτα, σημείωσε πως γενικότερα στις μέρες μας, φαντάζει ως κάτι επιπόλαιο και ευκαιριακό, καθώς έχει χάσει την αξία του και δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε. «Ο έρωτας δεν έρχεται ούτε αναγκαστικά, αλλά ούτε και προγραμματισμένα. Σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις και πρέπει να τον ζεις με ένταση κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Όχι μόνο τις μέρες που σε αναγκάζουν να δείξεις συναισθήματα λόγω συνήθειας και εθίμου», πρόσθεσε.

"Ο έρωτας δεν εκτιμάται στην ηλικία των 20", υπογράμμισε η Κατερίνα

Από την άλλη, ο 28χρονος Νικόλας Βαμβακάς έχει βρει την αγάπη του στην κουζίνα, καθώς είναι chef σε ένα εστιατόριο στην Στοκχόλμη. Δεν έχει σχέση αυτό τον καιρό λόγω του τρεξίματος της δουλειάς, αλλά και λόγω ερωτικής απογοήτευσης. Παλαιότερα, όταν είχε σχέση, τη μέρα των ερωτευμένων δημιουργούσε ένα ξεχωριστό πιάτο στην κοπέλα του και γευμάτιζαν μαζί. Ο Νικόλας δήλωσε πιστός θαυμαστής του έρωτα. Όχι του έρωτα προς την κουζίνα, που ευκαιριακά τώρα του έκλεψε την καρδιά, αλλά του αληθινού. «Χωρίς αυτόν είναι σα να μη ζω και απλά αναπνέω. Πιστεύω στον αληθινό έρωτα και όχι στις δήθεν καταναλωτικές γιορτές που σκοπό έχουν να κερδοσκοπούν τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία. Δε νομίζω πως είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποια ξεχωριστή μέρα για να πεις σ’ αγαπώ στο σύντροφο σου και για να του χαρίσεις ένα λουλούδι. Όταν είσαι ερωτευμένος κάθε μέρα είναι ξεχωριστή για σένα ούτως ή άλλως», κατέληξε.

Ο Νικόλας βρήκε τον έρωτα στην...κουζίνα !

Τα μηνύματα στο facebook που τάσσονται ανοιχτά κατά της μέρας των ερωτευμένων, έχουν πάρει φωτιά. Τη δυσαρέσκεια τους για τη γιορτή, δε θα μπορούσαν να μην εκφράσουν ο Αργύρης, η Κατερίνα και ο Νικόλας, οι οποίοι συμπτωματικά έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα στο facebook και τοποθετούνται αναλόγως…