Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μπες στο μαγικο κοσμο των online games

Για όσους παίζουν για πρώτη φορά online games, θα αναφέρουμε συνοπτικά προς ενημέρωσή τους τα εξής. Τα MMORPG είναι διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων στα οποία πληρώνετε κατά κύριο λόγο κάθε μήνα μια συνδρομή της τάξης των 10-14 ευρώ για να μπορείτε να παίξετε. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για την συντήρηση των servers, τις διάφορες διορθώσεις που μπορεί να γίνουν στο παιχνίδι και την ασφάλεια του λογαριασμού σας.
Ο τρόπος παιξίματος τους και γενικότερα η νοοτροπία τους είναι απλή. Διαλέγετε τον παίκτη σας ανάμεσα σε διάφορα είδη από φυλές, τον φτιάχνετε σύμφωνα με το προσωπικό σας στιλ και γούστο και ύστερα προσπαθείτε να τον ανεβάσετε level μέσα από τα διάφορα quests που θα σας δίνει το εκάστοτε παιχνίδι με σκοπό όχι μόνο να ανέβετε γρήγορα όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού αλλά και να βγάλετε χρήματα ώστε να μπορείτε να αγοράσετε πράγματα απαραίτητα για τον παίκτη σας αλλά και στολές καλύτερες από αυτές που ήδη θα φοράτε.
Σε αρκετά παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του ΑΙΟΝ ανεβαίνετε level ακόμα και αν κάνετε PvP με άλλους παίκτες.
Τι ισχύει στο AION: Tower of Eternity

Στο ΑΙΟΝ ο τρόπος παιξίματος είναι απλός. Για να ανεβείτε επίπεδα σας ανοίγονται τρεις δρόμοι. Ο πρώτος είναι με quests, ο δεύτερος με το λεγόμενο farming (βαράτε απλά ότι υπάρχει μπροστά σας) και ο τρίτος σκοτώνοντας άλλους παίκτες στην Abyss. Οι παίκτες που ανήκουν στην ίδια φατρία ΔΕΝ μπορούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον μεταξύ τους (όπως κάναμε κάποτε στο lineage). Μπορούν να μονομαχήσουν μόνο μέσω του duel. Αν ο ένας από τους δυο αρνηθεί την πρόσκληση τότε το θέμα σταματάει εδώ χωρίς καμιά συνέπεια, απλά σηκώνεστε και φεύγετε. Ενημερωτικά όμως σας λέμε πως δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό, αντίθετα θα βγείτε κερδισμένοι γιατί είναι ο μόνος ανώδυνος τρόπος να τσεκάρετε τις δυνάμεις σας χωρίς καμιά επίπτωση! Ακόμα και να χάσετε, δε θα γίνει απολύτως τίποτα, ούτε xp θα χάσετε, ούτε κάποιο buff θα σας μπει που να σας μειώνει τις δυνάμεις ούτε τίποτα. Απλά χάνετε και συνεχίζετε σα να μην έγινε ποτέ τίποτα. Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός του duel, να δοκιμάζετε την άμυνα σας αλλά και την επίθεση σας κάπου χωρίς συνέπειες. Αυτό γίνεται για να μην ανακαλύψετε πολύ αργά ότι κάπου υστερείτε και αυτό έχει αργότερα τεράστια επίπτωση στον χαρακτήρα σας.
Σε όλα τα παιχνίδια οι classes που μας δίνονται είναι σημαντικές γιατί η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο priest είναι απαραίτητος παντού για να ανασταίνει τους νεκρούς παίκτες ή να γεμίζει το health τους. Οι rangers και οι mages είναι σημαντικοί γιατί έχουν πολύ δυνατό damage και βαράνε από μακριά (εκτός του Assassin που έχει λίγο χαμηλότερο damage από αυτούς αλλά χτυπάει πολύ γρήγορα από κοντά). Οι Buffers είναι καλό να υπάρχουν σε όλες τις ομάδες γιατί μέσα από τα buffs ανεβαίνουν στα ύψη όλα τα χαρακτηριστικά των παικτών. Τέλος, τα tank είναι εξίσου σημαντικά γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να αντέξουν πληθώρα χτυπημάτων από πολλούς παίκτες χωρίς να πεθαίνουν εύκολα, αλλά έχουν αδύναμο damage.
Έτσι λοιπόν έχουμε την εξής αλυσίδα. Πρώτοι στην μάχη πρέπει να είναι οι tank με τους Assassin, πίσω οι Mages με τους rangers να ενισχύουν και ακόμα πιο πίσω οι Healers και οι Buffers να προστατεύουν τους μπροστινούς τους προσέχοντας να μη πεθάνει κανείς τους, γιατί αν φτάσει ο εχθρός σε αυτούς θα πεθάνουν αμέσως αφού είναι εξαιρετικά αδύναμοι αν χτυπηθούν.
Όλες οι classes έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και η καθεμία έχει τα δικά της μυστικά αλλά και τον ξεχωριστό τρόπο παιξίματος. Όλες μαζί έχουν τις διάφορες αδυναμίες αλλά και τα υπέρ τους. Ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξετε την κατάλληλη είναι να βρείτε ποια είναι αυτή που σας αντιπροσωπεύει σαν στυλ και σαν προσωπικότητα. Μην ξεχνάτε πως όλα αυτά τα παιχνίδια ονομάζονται RPG (Role Playing Games) άρα λοιπόν ως παιχνίδια ρόλων πρέπει να διαλέγετε τον χαρακτήρα που θα θέλατε να είστε, αν μπορούσατε να τον επιλέξετε σε κάποια άλλη ζωή...ίσως λίγο πιο μαγική.