Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πολος ελξης εχει γινει το παγοδρομιο στο κεντρο της Φλωρινας


Ο χειμώνας στη Φλώρινα είναι βαρύς. Ο υδράργυρος «αγγίζει» ακόμη και τους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα καλοριφέρ «καίνε» από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Τι το πιο φυσιολογικό λοιπόν για μια τέτοια περιοχή να διαθέτει ένα παγοδρόμιο. Τη σκέψη αυτή έκαναν και οι αρμόδιοι του δήμου Φλώρινας, οι οποίοι αποφάσισαν φέτος να υποστηρίξουν μια πρόταση ιδιωτών και να δημιουργήσουν ένα παγοδρόμιο στο κέντρο της ακριτικής πόλης.

Έτσι, εδώ και μία εβδομάδα μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν να «γλιστρούν» πάνω στον πάγο, ενώ πλήθος κόσμου καταφτάνει στη Φλώρινα από κάθε σημείο του νομού, ώστε να επισκεφτεί το παγοδρόμιο. «Είναι κάτι πρωτότυπο για την περιοχή», τονίζει ο δήμαρχος Στέφανος Παπαναστασίου.
Προσθέτει δε πως «ο δήμος αποδέχτηκε με χαρά το αίτημα της επιχείρησης, προσέφερε το χώρο και ανέλαβε τη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία του παγοδρομίου. Κατόπιν αυτού, εξασφάλισε και πρόσφερε πεντακόσια εισιτήρια στα παιδιά της πέμπτης και της έκτης δημοτικού των σχολείων της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε σε μια πρωτοβουλία, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση, τόσο από μικρούς, όσο και από μεγάλους. «Άλλωστε», όπως τόνισε, «οι κάτοικοι της Φλώρινας είναι εξοικειωμένοι με το κρύο, το χιόνι και τον πάγο». Όπως ανακοινώθηκε, το παγοδρόμιο της Φλώρινας θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, ενώ ήδη οι δημότες βλέπουν θετικά την επαναλειτουργία του ακόμη και τον επόμενο χρόνο.