Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Στην Eurovision για νεους σολιστ 19χρονος φοιτητης του ΠαΜακ

Θέλω να γνωρίσω βαθιά τη μουσική και να έχω πάντα την ευκαιρία να εμφανίζομαι σε κοινό, επειδή η σκηνή με συναρπάζει. Πιστεύω πως κάθε εμφάνιση αποτελεί μία πρόκληση, για την οποία αξίζει να ζει ένας σολίστας». Αυτά δήλωσε ο 19χρονος φοιτητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Δεστούνης, ο οποίος εκτελώντας με απαράμιλλο πάθος δύο σόλο έργα (Σοπέν και Σκριάμπιν) και ένα κονσέρτο για πιάνο (Ραχμάνινοφ), κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΡΤ και στις 7 – 14 Μαΐου θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον για νέους σολίστ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

«Ο 19χρονος φοιτητής ελπίζει ότι θα φέρει και αυτήν τη φορά την πρώτη θέση για την Ελλάδα, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του, νικητή του τελευταίου διαγωνισμού της Γιουροβίζιον για νέους σολίστ, Διονύση Γραμμένου.
Ο Κωνσταντίνος κατάγεται από την Αθήνα, ασχολείται με το πιάνο από την ηλικία των 7 ετών και φιλοδοξεί, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής, τη Βιέννη. Έχει συμμετάσχει και έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ έχει δώσει και πολλά ρεσιτάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, ασχολείται με τη σύνθεση: έχει γράψει έργα για σόλο πιάνο, για ορχήστρα και κονσέρτο για πιάνο. Το έργο του «Μελαγχολικό Βαλς σε Σολ Ελάσσονα» παρουσιάστηκε από τη Sinfonietta Αθηνών, στην αίθουσα «Παρνασσός». Ο θεσμός της Γιουροβίζιον για νέους σολίστ υλοποιείται κάθε δύο χρόνια και φέτος θα είναι η 15η διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχουν νεαροί μουσικοί που διαπρέπουν στην κλασική μουσική, από 15 χώρες της Ευρώπης.